Canada – testen van onze super beacon (sbeacon)

Jul 21st, 2016. Posted in: News

Wij zijn momenteel in Canada om onze super beacon te testen en verder te ontwikkeling. Nu hoor ik u denken ‘what is in godsnaam een super beacon’. Een super beacon (of sbeacon) is een apparaat dat meerdere protocollen gebruikt om data te communiceren. Dit kan zijn om gebruikers van onze app te herkennen of om content te sturen of te ontvangen.

Waarom is dit interessant en waarom bouwen wij dit? Als je Stampwallet goed kent weet je dat je Stampwallet kunt gebruiken in combinatie met ibeacons. We gebruiken ibeacons voor verschillende functies, zoals: het automatisch openen van een stempel kaart wanneer je in een winkel bent die in jouw wallet staat, om stempels te verzamelen of om volle kaarten in te leveren of voor analytics en push notifications.

Dit werkt best goed, maar soms merkte we dat de ibeacons iets minder goed werkte. Dit kwam door verschillende dingen, zoals de batterij van de ibeacons of omdat Android niet zo goed werkt i.s.m. ibeacons / ble. We hebben een aantal brainstorm sessies gewijd om te zoeken naar een oplossing. We kwamen in contact met een bedrijf in Canada en kwamen op het idee om verschillende protocollen te combineren in 1 apparaat. Dus NFC, ibeacon / ble, eddystone (ibeacon protocol van android), WIFI en stroom (sbeacon inpluggen in stroom).

De sbeacon werkt daardoor altijd omdat hij aangesloten is op stroom, hij is ‘online’ en dus aangesloten aan onze cloud waardoor de telefoons geen internet meer hoeven te hebben. We kunnen Stampwallet zelfs gebruiken met NFC sleutelhangers of pasjes en voor Android kunnen we eddystone gebruiken i.p.v. ibeacons.

We noemen het combineren van deze features Stampwallet Pro. Doordat alle protocollen samenwerken kunnen we stampwallet aansluiten aan kassasystemen (POS), vending machines (carwashes, sigaretten automaten en drink automaten, etc). The super beacon is onze volgende stap om ervoor te zorgen dat Loyalty, Marketing en Database building nog makkelijker worden voor retailers of bedrijven.

De super beacon is klaar in Q4 van 2016 en we zullen hem presenteren tijdens 2 trade shows in Amerika volgend jaar in Januari en Mei.

We kunnen niet wachten om onze Super Beacon aan de wereld te laten zien! Als je mee wil doen aan de ontwikkeling of wil testen neem dan contact met ons op.